2 Жовтня, 2025
Їх завжди з’їдають першими. Огірки в томатній заливці з часником на зиму.

Їх завжди з’їдають першими. Огірки в томатній заливці з часником на зиму.

Однією з консервацій, які готуються на зиму – це огірки у томатній заливці. Такі огірочки виходять дуже смачними, хрусткими та ароматними. Вони ідеально підійдуть до других страв, і стануть чудовою закускою на столі. Інформує Майстерня ідей.

Ось що нам знадобиться:
Огірки невеликого розміру – 1000 грам;
Чиста вода – 1000 мл.;
Перець стручковий – за смаком;
Перець чорний, горошком – за смаком;
Томатна паста – 100 грам;
Кухонна сіль – 50 грам;
Цукор – 50 грам;
Часник – 5 зубчиків;
Гвоздика – 3 шт.;
Зелень кропу – за смаком;
Кислота лимонна – чайна ложка.
Покроковий рецепт приготування страви:

Розчиніть пасту у воді, щоб вийшов сік. Додайте кислоту, сіль та цукор. Закип’ятіть маринад.

Банки простерилізуйте і складіть у них, нарізаний часник, гвоздику, перець та огірки.

Огірки перед початком консервації потрібно потримати пару годин у холодній воді та обрізати кінчики.

Зверху і між огірками викладіть кріп.

Двічі залийте кип’ятком і залишайте на п’ять хвилин під кришкою.

Залийте огірки киплячим маринадом, закатайте банки і відправте остигати. Смачного!

Огірки можете нарізати будь-якою формою, замість пасти можна взяти сік, кетчуп або перекручені помідори. Спеції до маринаду можна додавати ті, які вам подобаються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *