Пропонуємо рецепт гострої аджики під назвою “Кобра”. Для гостроти використовуємо велику кількість часнику та пекучого перцю чилі. Аджика за цим рецептом має насичений червоний колір, виражений смак та аромат перцю та часнику.
Інгредієнти:
Помідори – 2 кг
Солодкий перець болгарський -2 кг
Гострий перець – 400 г
Часник – 400 г
Сіль – 100 г
Цукор – 150 г
Оцет – 100 мл
Вихід – 4 л аджики
Приготування:
Перед приготуванням помідори ретельно вимийте, розріжте їх навпіл чи невеликими часточками залежно від величини плода. Краще використовувати м’ясисті томати, тоді аджика вийде густіше.
Солодкий і гострий перець звільніть від насіння всередині, наріжте м’якоть смужками.
Часник розділіть на окремі зубочки, зніміть з них лушпиння.
Всі підготовлені компоненти перекрутіть через м’ясорубку із середніми отворами решітки, постійно чергуючи їх.
Отриману суміш перелийте в каструлю, встановіть на плиту, доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до мінімального, оскільки маса дуже бризкає.
Всипте сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте, уварюйте 25 хвилин на невеликому вогні.
Аджику в період варіння періодично перемішуємо, щоб вона не пригоріла. Спробуйте її на смак самостійно регулюючи кількість додаткових спецій. Наприкінці варіння густа частина аджики осяде на дно, а зверху залишиться рідина.
Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки. Гарячу аджику перемішайте, потім розподіліть по банках аж до верху. Дайте вийти пару, потім туго закрийте кришками банки.
Банки при охолодженні укутувати пледом не потрібно. Зберігається аджика за кімнатної температури.
Смачного.