7 Вересня, 2025
А маринад просто фантастичний! Найпростіший рецепт смачних маринованих помідорів.

А маринад просто фантастичний! Найпростіший рецепт смачних маринованих помідорів.

Я багато років мариную помідори так: хто не куштує, всі в захваті. А маринад – це фантастичний напій.

Великий плюс – потрібно тільки помити помідори і листя моркви.
Чистити часник, додавати гвоздику, запашний перець та інші спеції не потрібно – достатньо солі, цукру та оцту і все!

Одного разу спробувавши цей рецепт, я закохався в нього назавжди. Смак неймовірний!

Покроковий рецепт приготування страви:

Помідори краще брати невеликі, мені найбільше подобаються ті, які у мене в банці – сорт вишні. Можна використовувати й інші, смак від цього не зміниться, але знадобляться банки побільшого розміру.

А банки ми використовуємо об’ємом не більше 1 літра.

  1. Підготувала банки, простерилізувала кришки, прокип’ятивши. Банки можна стерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі.
  2. Морквяне бадилля дуже ретельно промити у великій мисці з водою, промити під проточною водою.
  3. Помідори добре промити.
  4. Листя моркви розділяю на 2 гілочки в банку. Потім помідори укладаю щільно, не придавлюючи.
  5. Заливаємо банки з помідорами доверху кип’ятком, накриваємо кришкою і залишаємо на 8-10 хвилин (в залежності від місткості банки), зливаємо воду.
  6. Поки помідори прогріваються, готую маринад. Я зазвичай роблю маринад на новій воді, поки банки нагріваються.
  7. Маринад на основі оцтової есенції 70%.

вода питна – 1 л
сіль – 1 ст.л.
цукор – 5 ст. л. без гірки
оцтова кислота (70%) – 1 стл.
Або маринад на основі 9% столового оцту. Наводжу кількість продуктів на 5 літрів води:

20 столових ложок цукру
5 столових ложок солі
350 мл столового оцту 9%

  1. Закип’ятити воду, додати сіль і цукор, коли закипить, залити оцтом і нагріти до температури кипіння. Вимикаємо і розливаємо по банках до самого верху. Закрити кришками. Переверніть банки на ковдру і укутайте, поки вони не охолонуть. Готово!

ВАЖЛИВО! При такому способі приготування потрібно дати постояти деякий час, щоб аромат і смак морквяного листя повністю ввібрався в помідори. Першу баночку краще відкривати не раніше ніж через 2 місяці.

Насолоджуйтесь простотою приготування, смачними маринованими помідорами і не менш смачним маринадом! Оцту не буде забагато, він чарівним чином збалансований із вмістом банки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *