Я багато років мариную помідори так: хто не куштує, всі в захваті. А маринад – це фантастичний напій.
Великий плюс – потрібно тільки помити помідори і листя моркви.
Чистити часник, додавати гвоздику, запашний перець та інші спеції не потрібно – достатньо солі, цукру та оцту і все!
Одного разу спробувавши цей рецепт, я закохався в нього назавжди. Смак неймовірний!
Покроковий рецепт приготування страви:
Помідори краще брати невеликі, мені найбільше подобаються ті, які у мене в банці – сорт вишні. Можна використовувати й інші, смак від цього не зміниться, але знадобляться банки побільшого розміру.
А банки ми використовуємо об’ємом не більше 1 літра.
- Підготувала банки, простерилізувала кришки, прокип’ятивши. Банки можна стерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі.
- Морквяне бадилля дуже ретельно промити у великій мисці з водою, промити під проточною водою.
- Помідори добре промити.
- Листя моркви розділяю на 2 гілочки в банку. Потім помідори укладаю щільно, не придавлюючи.
- Заливаємо банки з помідорами доверху кип’ятком, накриваємо кришкою і залишаємо на 8-10 хвилин (в залежності від місткості банки), зливаємо воду.
- Поки помідори прогріваються, готую маринад. Я зазвичай роблю маринад на новій воді, поки банки нагріваються.
- Маринад на основі оцтової есенції 70%.
вода питна – 1 л
сіль – 1 ст.л.
цукор – 5 ст. л. без гірки
оцтова кислота (70%) – 1 стл.
Або маринад на основі 9% столового оцту. Наводжу кількість продуктів на 5 літрів води:
20 столових ложок цукру
5 столових ложок солі
350 мл столового оцту 9%
- Закип’ятити воду, додати сіль і цукор, коли закипить, залити оцтом і нагріти до температури кипіння. Вимикаємо і розливаємо по банках до самого верху. Закрити кришками. Переверніть банки на ковдру і укутайте, поки вони не охолонуть. Готово!
ВАЖЛИВО! При такому способі приготування потрібно дати постояти деякий час, щоб аромат і смак морквяного листя повністю ввібрався в помідори. Першу баночку краще відкривати не раніше ніж через 2 місяці.
Насолоджуйтесь простотою приготування, смачними маринованими помідорами і не менш смачним маринадом! Оцту не буде забагато, він чарівним чином збалансований із вмістом банки.