16 Вересня, 2024
Аномальна спека повертається до України: синоптик назвав дати, коли припече до +38 °C

Аномальна спека повертається до України: синоптик назвав дати, коли припече до +38 °C

У першій половині серпня в Україну повернуться аномальні температури, подекуди досягнуть +38.

Спека ще повернеться до України цього року. У першій половині серпня країну накриють повітряні маси з Північної Африки та принесуть із собою тропіки.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич

Тропічний африканське повітря накриє Центральну та Південну Європу приблизно 5-15 серпня. Зачепить низку європейських країн, у тому числі й Україну.

У цей період максимальні добові температури можуть сягати +40 °C і вище. На тлі спеки очікуються також епізоди небезпечних конвективних явищ: сильних злив, руйнівних шквалів та великого граду“, – розповів Кібальчич.

Найсильніше негода вдарить по Італії та Німеччині. Проте зачепить і Україну. Очікувані температурні показники в нашій країні у пік спеки – це +34…38°C. Першими з аномальною погодою зіткнуться західні та південні області країни.

І лише у другій половині серпня, зазначив синоптик, температура почне знижуватись. Погода стане хмарнішою, посилиться кількість опадів.

Варто зазначити, що перед спекою Україна зіткнеться із серйозною негодою. за даними синоптика Станіслава Шадріна, вже з 2 серпня до країни зайде циклон із південного заходу.

У всій країні очікується сильне ускладнення погоди. Пройдуть сильні зливи, грози, подекуди можливі значний град та потужні шквали.“, – попередив експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *