19 Вересня, 2024
Антициклон Frederik вплине на Україну: як зміниться погода

Антициклон Frederik вплине на Україну: як зміниться погода

Синоптик прогнозує, що спека на вихідних залишиться тільки на півдні та сході України,пише уніан

На вихідних, 20 та 21 липня, в Україні спостерігатиметься послаблення спеки, крім південних та східних регіонів. Дощі можливі переважно у західних областях. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє “Метеопрог“.

“Під впливом європейського антициклону Frederik в Україну з північного заходу почала надходити прохолодніша та більш волога повітряна маса атлантичного походження. У зв’язку з цим, починаючи з 19 липня, поступово температура повітря знизиться до більш комфортних літніх показників”, – повідомив синоптик.

Однак, за його даними, у південно-східній частині країни ще деякий час збережеться спека з максимальними денними показниками до +35…+37 °С

“Імовірність опадів по Україні на найближчі дві доби очікується низькою внаслідок переважання антициклональної циркуляції та відсутності атмосферних фронтів”, – каже Кібальчич

У більшості центральних, південних та східних регіонів також збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Чи повернеться в Україну потужна спека?

За даними  Погода УНІАН, найближчими днями суттєвих змін погоди чекати не варто. Температура поступово знизиться, зокрема на заході в середині наступного тижня буде +20°…+24°, а на півдні та сході стовпчики термометрів покажуть +29°…+32°. Після 26 липня температура знову почне зростати, але потужної спеки, яка була в Україні напередодні, до кінця липня вже не очікується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *