Коли залишається картопляне пюре – готую цю простеньку смакоту! Вчора зварила картоплю у підсоленій воді, пюре з маслом та молоком робити не стала, просто розім’яла товкачем і все. Подала із м’ясною підливою.
Трохи товченої картоплі залишилося приблизно 350-400 грам, ну не викидати ж, от і дозрів план приготувати з нього смачні кульки. Їсти можна без усього або з соусом, наприклад із сирним або томатним, тут вже до смаку поїдають.
Інгредієнти:
Картопля товчена – 350-400 г
Яйце куряче – 1 шт.
Сир тертий – 100 г
Зелень – за смаком
Спеції – за смаком
Панірувальні сухарі – 1 склянка
Приготування:
Відразу скажу, зі свіжоприготовленої, теплої картоплі не вдасться сформувати ідеальні кульки, потрібно обов’язково охолодити, бажано в холодильнику.
Отже, у товчену картоплю додала тертий сир. Який сир вибрати вирішувати лише вам, я додала звичайний сир без яскравого смаку та запаху.
За ідеєю треба було додати одне куряче яйце, але в мене його не виявилося і я вбила три перепелині.
Потім додала нарізаний свіжий кріп. Підійде будь-яка зелень на ваш смак, можна спеції додати.
Добре перемішала і з маси, що вийшла, сформувала кульки розміром з волоський горіх.
Потім обваляла в панірувальних сухарях.
У сотейнику розігріла рафіновану олію та обсмажила картопляні кульки до рум’яності.
Далі виклала на тарілку застелену паперовим рушником, таким чином, зайва олія стікла.
Все можна подавати на стіл. Смачного!