Сало, ніжне, м’яке і ароматне. Завдяки цьому рецепту, ви зробите найсмачнішу закуску, як зі звичайного сала, та й з добрим м’ясним прошарком. Плюс рецепта – в холодному методі приготування.
за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало або грудинка, 1 – 1.5 кг;
- часник, 1 головка;
- вода, 1 л;
- сіль по 100 г на кожен 1 кг сала;
- лавровий лист, 2 – 3 шт;
- перець духмяний, 5 шт;
- перець горошком, половина ч.л;
- коріандр насіння, 1 ч.л.
Процес приготування
Сало ріжемо шматками по 5 см шириною і довжиною 10 см.
Для розсолу вливаємо 1 л води, додаємо сіль і лавровий лист, запашний перець і горошком, насіння коріандру і варимо після кипіння 2 хвилини. Охолоджуємо.
Часник ріжемо на тонкі пластинки.
Солити сало ви можете в контейнері або банці.
Укладаємо шарами сало і часник, заливаємо розсолом, ставимо зверху гніт і залишаємо на столі на 2 доби.
Порада: сало має бути повністю вкрите розсолом.
Прибираємо гніт, відправляємо в холодильник ще на 2 доби.
Виймаємо сало з розсолу, обсушуємо паперовими рушниками і укладаємо в контейнер. Якщо ви будете зберігати сало просто в холодильнику, то його можна зберігати лише тиждень.
Я завжди беру і кожен шматочок обертаю пергаментом або фольгою і укладаю все в морозильну камеру. Тут сало може зберігатися дуже довго і в міру потреби, виймаю шматок і нарізаю, подаю до столу з маринованими заготовками, роблю святкову нарізку.