Сьогодні приготуємо асорті на зиму з огірків і помідорів черрі. Овочі буду заливати солодким маринадом. У ньому більше цукру, ніж в звичайному, але оцет повністю збалансує цю солодкість і виходить дійсно дуже смачно. Банки можна не стерилізувати, а просто добре вимити.
Нам знадобиться:
Огірки
Помідори Черрі
Для маринаду:
Вода – 1 л
Перець чорний горошком – 5-7 шт.
Перець запашний – 2-3 шт.
Гвоздика – 2 бутона
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль – 1 ст.л. (з гіркою)
Цукор – 130 г
Оцет 9% – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Огірки і помідори добре вимити. Помідори можна наколоти виделкою або забочісткою, щоб не лопнула шкірка під час термічної обробки.
У чисті банки закладаю огірки і помідори – скільки увійде. Попутно ставлю стерилізуватися кришки.
Крутим кип’ятком заливаємо банки по саме горло. Прикриваємо чистими кришками.
Залишаємо в такому вигляді на 15-20 хвилин.
Коли час настав, зливаємо воду в каструлю. Додаємо чорний перець, запашний перець, гвоздику, лавровий лист, сіль і цукор.
Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння. Періодично помішувати, щоб розчинилися сіль і цукор. Варимо 2-3 хвилини.
Вимикаємо газ, вливаємо оцет і перемішуємо. Маринад готовий.
Вливаємо маринад в банки до самого верху.
Закриваємо щільно кришками.
Банки перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом або ковдрою і залишаємо їх у такому положенні до повного охолодження.
Асорті з помідорів і огірків готово! Смачного