22 Липня, 2025
А головне дуже швидко і просто. Огірки на зиму без закатування. Дуже смачні.

А головне дуже швидко і просто. Огірки на зиму без закатування. Дуже смачні.

Огірки без закатування на зиму за смаком виходять солоними, а не маринованими. Раніше саме так і солили огірочки. Цей рецепт зручний для господинь з багатьох причин. По-перше, не потрібно стерилізувати нічого, по-друге, закручувати банки спеціальним ключем. Саме ці два моменти, істотно знижують термін приготування огірочків.

Для їх приготування варто використовувати не великі за розміром овочі, щоб вони з легкістю поміщалися в скляну банку. Також вони повинні бути і по товщині невеликими. Крім перерахованих нижче інгредієнтів, можна в банку ще додати шматочки болгарського перчика, петрушку, корінь хрону.

Складові:

  • Огірки — 650 г.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Кріп — 1 пучок.
  • Сіль — 1,5 ст. л.

Як приготувати:

1. Дуже добре вимийте огірки, потім викладіть їх в глибоку миску і залийте чистою холодною водою. Залиште овочі на 60 хвилин. Ця процедура потрібна для того, щоб готові огірочки були хрусткими і не гірчили.

2. У чисту скляну літрову банку викладіть часник і вимитий кріп.

3. Після цього наповніть банку підготовленими огірочками. Намагайтеся їх укладати якомога щільніше один до одного, але проробляйте цю процедуру акуратно, щоб овочі не тріскалися.

4. Тепер зверху викладіть ще кілька гілочок вимитого кропу. Всипте вказану в переліку інгредієнтів кількість солі.

5. Тепер залийте огірки чистою водою кімнатної температури (в тому числі, скільки поміститься в банку).

6. Закрийте банку капроновою кришкою. Потрусіть її так, щоб сіль вся розчинилася. Залиште огірки при кімнатній температурі на 2 доби. За цей час вони добре промаринуються. Після цього обов’язково їх віднесіть в комору або льох, з прохолодною температурою. Так процес бродіння буде зупинений.

Ось такі огірки без закатування на зиму вийшли!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *