Салат «Овочевий торт» з буряком, зеленим горошком і ковбасою, готується з доступних продуктів, виходить смачним, ситним і красивим. Салат прекрасно підходить як для святкового столу, так і на кожен день.
СКЛАДОВІ:
- картопля в мундирі — 200 г
- ковбаса варена — 200 г
- огірки мариновані — 100 г
- огірки свіжі — 100 г
- зелений горошок консервований — 100 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- яйця варені — 5 шт.
- морква варена — 200 г
- буряк варений — 200 г
- сметана — 3 ст.л.
- майонез — 3 ст.л.
- цукор — 1 ст.л.
- оцет 6% — 1 ст.л.
- сіль за смаком
Приготування:
Для приготування салату картоплю (воду при варінні підсолювати), буряк (в воду при варінні додавала трохи цукру, так вона смачніше) і моркву зварила в шкірці. Яйця зварила круто. Коли овочі та яйця охололи, почистила.
Цибулю порізала півкільцями, додала до них сіль, цукор і 6% оцет (у мене був яблучний). Все добре перемішала і залишила маринуватися. Заздалегідь я його не маринувала, поки готувала все необхідне для салату і приступила до його складання, цибуля була готова
Змішала сметану і майонез в однорідну масу. Вийшов майонезний соус. Майонез у мене був домашній, робиться менше хвилини, а смак значно краще магазинного.
Картоплю я нарізала дрібними кубиками, можна натерти на грубій тертці (так вийде швидше). Виклала першим картопляний шар і змастила майонезним соусом.
На картоплю виклала варену ковбасу, нарізану дрібними кубиками. І змастила майонезним соусом
На ковбасу поклала тонким шаром мариновану цибулю, соус не змащувала.
На цибулю поклала свіжі і мариновані огірки нарізані дрібними кубиками. Змастила соусом.
Потім варену моркву, також дрібно нарізану і соус зверху.
Консервований горошок і шар майонезу.
Білки і соус.
Буряк і соус.
Останній шар терті на дрібній тертці жовтки. Засипала ними салат і прикрасила дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Після приготування салат бажано поставити в холодильник, щоб трохи застиг, і його можна було легко розрізати.