7 Серпня, 2025
Багато років вже так закриваю! Мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної і дуже смачної закуски.

Багато років вже так закриваю! Мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної і дуже смачної закуски.

Інгредієнти:
Рецепт розрахований на 8 кг слив

Яблучний  оцет 1 л.;
Вода 0.5 л.;
 Цукор 3 кг;
 Перець чорний 1 пак. (10 грам);
Лавровий лист 10 шт. ;
Запашний перець 1-2 пак. (20 грам);
Гвоздика 1 пак. (10-15 грам);
Кориця мелена 1 ст. ложка.
Приготування:

Готуємо сироп (маринад). Змішати цукор, воду, оцет, поставити на повільний вогонь, додати всі спеції.

Сливи помити, поколоти зубочисткою, залити гарячим сиропом (маринадом). Потім п’ять днів вранці та ввечері зливати сироп (маринад), доводити до кипіння і знову заливати сливи.

Вперше коли заливаєш сливи, вони не будуть повністю покриті сиропом (маринадом), але потім будуть сливи зменшуватися в обсязі і пустять сік і рідини буде достатньо.

Востаннє сироп (маринад) прокип’ятити разом із сливами. Розкладаємо по стерилізованих банках.

Із 8 кг. слив у мене вийшло 4 банки по 0.950 грам.

Цей рецепт дала мені сусідка і сказала трішки потрібно погратись, але смаком вони відрізняються за ті, що в мене вже є, тому я спробувала, і не пошкодувала!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *