Маринований солодкий перець
Я вже думала, що з банками покінчено, але рано зраділа)) Ще повно солодкого та гострого перцю і треба з ним щось робити. Знаю, що у багатьох схожа ситуація, бо мені пишуть в повідомленнях і запитують рецепти.
Сьогодні хочу поділитися рецептом солодкого, печеного, маринованого перцю. Цей рецепт називається в моєму зошиті під назвою Закусочний.
Нам потрібно:
перець солодкий стиглий,
часник,
перець чорний горошок,
гострий перець (за бажанням),
сіль,
цукор,
оцет 9%,
олія
Приготування:
Солодкий перець помити та обсушити. Кожну перчину вмочити в олію (я змащую з усіх боків кулірнарним пензликом) і укласти на застелений фольгою або папером лист.
Перець відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-25 хвилин для запікання. Після того, як перець запікся, акуратно скласти його в миску і туди ж злити сік з деко.
Закрити кришкою на 10 хвилин. Після цього часу можна з перцю видалити шкірку та насіння, але я цього нічого не роблю. Мені більше подобається коли перчик залишається в заготівлі цілим і з хвостиком
Сік від перців злити в каструльку. У підготовлені банки об’ємом 0,5 л покласти 5-7 горошин чорного перцю, 1 зубчик порізаного часнику на пелюстки і 2-3 кільця гострого перцю за бажанням. У каструлю із соком додати 50-70 мл води і закип’ятити. Отриманий маринад розлити по банках.
Потім у кожну банку додати по 2 чайні. лож цукру, 1/2 чайн. лож солі і 1 чайн. лож 9% оцту.
Баночки прикрити (не закрити) кришкою та поставити на стерилізацію. Стерилізувати банки об’ємом 0,5 л 20 хвилин, 0,7 л 25 хвилин.
Закатати банки, укрити ковдрою до остигання, зберігати, як будь-яку іншу консервацію.
Смачний, ароматний перчик готовий. Його можна подавати до будь-якого гарніру і як самостійно. Можна взимку додати зелені та подрібненого часнику та смачна закуска готова.
Приємного приготування