Ми дуже любимо цю заготовку з баклажан, оскільки вона дуже нагадує мариновані грибочки. Я намагаюся закрити щороку побільше баночок, щоб вистачило до березня. Подаю її завжди і на всі новорічні свята гостям або беру з собою, коли запрошують друзі, родичі. Смак відмінний у закусочки, так що готуйте!
Які продукти необхідні:
- Один кг баклажан;
- 1-2 стручки гострого перцю;
- 8 зубців часнику;
- Два лаврових листки;
- 120 мл олії соняшникової;
- 2-3 стол. ложки солі;
- Одна чайна ложка оцтової есенції;
- Запашний перець;
- Гвоздика;
- Пучок кропу і пучок петрушки;
- Один літр води.
Приступаємо до процесу приготування
Налити води в миску мультиварки і додати всі спеції, а також сіль. Вибрати режим «варіння на пару».
Коли вода закипить, влити есенцію, закинути баклажани, порізані у вигляді кубиків, і варити після закипання п’ять хвилин.
Витягти баклажан на друшляк і нехай стікає 60 хвилин.
В цей час подрібнити часник, порубати дрібненько зелень і порізати на маленькі шматочки гострий перчик. Змішати їх з остиглими баклажанами.
Тепер налити в миску мультиварки олію, нагріти і знову укласти баклажани.
Вибрати режим тушкування і час готування 15 хвилин.
Простерилізувати заздалегідь баночки і укласти в них овочі. Закатати або закрутити кришками, перевернути, накрити чимось теплим і нехай остигають.
Зберігати слід в погребі або коморі.
Часнику додавайте стільки, скільки вам подобається. Теж саме і з перцем. Адже комусь подобаються більш пікантні і гострі закуски, а комус навпаки.