27 Липня, 2025
Баклажани “Як шашлик” на зиму: вони у нас смакують на ура. Фаворит серед рецептів.

Баклажани “Як шашлик” на зиму: вони у нас смакують на ура. Фаворит серед рецептів.

Готую їх вже не перший рік, і така заготівля у нас “відлітає” перша. До картопельки це саме те, що потрібно

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Цибуля – 2 шт.
  • Суха аджика (або приправа до шашлику) – за смаком, у мене 10 г

Маринад:

  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 3 ст.л
  • Цукор – 4 ст.л
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Олія для смаження

Приготування:

Баклажанів сьогодні беру 2 кг і обов’язково чищу їх. Нарізати можна по-різному, я ріжу зазвичай кружальцями, товщиною 1,5 см

Тепер наше завдання обсмажити їх на олії. Роблю це, зазвичай, не на одній сковороді.

Цибуля та часник у цій заготівлі просто обов’язкові. Подрібнюю часник, цибулю нарізаю четвертинками (тонко).

Беру ємність (мені довелося взяти дві), на дно укладаю трохи цибулі. Далі шар баклажанів, на них кладу часник.

Беру суху аджику, у нас вона у кожному супермаркеті продається. Сухою аджикою посипаю баклажани. Можна взяти приправу для шашлику. Який чудовий смак у них буде!

Далі всі шари повторюю. Аджикою ще посипала!

Готую маринад. Простіше простого! У ємність вливаю 300 мл води, додаю 3 столові ложки солі (трохи з гіркою), 4 столові цукру та 150 мл 9% оцту. Закипів і тільки після того, як охолонув, заливаю ним баклажани. Якщо маринад залишився, не виливайте його, знадобиться!

Нехай вони маринуються 5-6 годин, після чого їх можна їсти. А я готую їх на зиму. Укладаю їх у півлітрові банки, заливаю маринадом. Якщо маринаду не вистачить, залийте рештою. Пам’ятайте, я говорила, не виливайте, залиште.

Вийшло 4 півлітрові банки. Кришками накриваю, ставлю в каструлю (на дно рушник кладу). Гарячою водою до плічок банки заливаю і стерилізую з моменту закипання 20 хвилин. Кипіння повільне.

Закочую і все готово! Неймовірно смачні баклажани зі смаком шашлику на зиму готові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *