1 Серпня, 2025
Баночку відкриваєш — і не можеш зупинитись. «Заготовка», що смакує усім без виключення.

Баночку відкриваєш — і не можеш зупинитись. «Заготовка», що смакує усім без виключення.

. Рецепт дуже простий та смачний! Всі родичі ще рецепт просили!

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажан
  • 500 г морква
  • 1 кг солодкого болгарського перцю
  • 500 г цибуля
  • 1,5 кг помідор
  • 200 мл олії
  • 200 г цукру
  • 100 г солі
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 200 г часнику
  • 80 мл оцет

Вихід з однієї порції 4-4,5 л

Приготування:

Для початку всі овочі промиваю та очищаю від шкірочки або насіння, де потрібно. Баклажани нарізаю кубиком, моркву натираю на грубій терці. Перець нарізаю соломкою, пів кільцями нарізаю цибулю і на м’ясорубці перемелюю помідори. Коли всі інгредієнти підготовлені, починаю готувати ікру.

В каструлю, в якій буду готувати виливаю олію, ставлю на вогонь і дуже гарно нагріваю. Далі викладаю нарізану пів кільцями цибулю та натерту моркву. Помішуючи, обсмажую до м’якості овочів. Далі додаю нарізаний соломкою перець. Продовжую смажити ще 5 хвилин. Коли овочі протушкувались, додаю перемелені помідори, цукор, сіль та чорний мелений перець. Все перемішую. Доводжу до кипіння і протушковую 10 хвилин.

Тепер додаю нарізані баклажани. Масу доводжу до кипіння. Після закипання тушкую 50 хвилин. Періодично не забуваю перемішувати. За 5 хвилин до готовності додаю видавлений часник та оцет. Тепер постійно помішуючи проварюю ще 5 хвилин. Далі вимикаю вогонь і розкладаю салат по баночках. Баночки я обов’язково стерилізую.

Далі кожну банку закручую ключем. Баночки вкутую ковдрою і так залишаю до повного охолодження. Далі після охолодження ставлю у прохолодне місце на подальше зберігання. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *