. Рецепт дуже простий та смачний! Всі родичі ще рецепт просили!
Інгредієнти:
- 2 кг баклажан
- 500 г морква
- 1 кг солодкого болгарського перцю
- 500 г цибуля
- 1,5 кг помідор
- 200 мл олії
- 200 г цукру
- 100 г солі
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 200 г часнику
- 80 мл оцет
Вихід з однієї порції 4-4,5 л
Приготування:
Для початку всі овочі промиваю та очищаю від шкірочки або насіння, де потрібно. Баклажани нарізаю кубиком, моркву натираю на грубій терці. Перець нарізаю соломкою, пів кільцями нарізаю цибулю і на м’ясорубці перемелюю помідори. Коли всі інгредієнти підготовлені, починаю готувати ікру.
В каструлю, в якій буду готувати виливаю олію, ставлю на вогонь і дуже гарно нагріваю. Далі викладаю нарізану пів кільцями цибулю та натерту моркву. Помішуючи, обсмажую до м’якості овочів. Далі додаю нарізаний соломкою перець. Продовжую смажити ще 5 хвилин. Коли овочі протушкувались, додаю перемелені помідори, цукор, сіль та чорний мелений перець. Все перемішую. Доводжу до кипіння і протушковую 10 хвилин.

Тепер додаю нарізані баклажани. Масу доводжу до кипіння. Після закипання тушкую 50 хвилин. Періодично не забуваю перемішувати. За 5 хвилин до готовності додаю видавлений часник та оцет. Тепер постійно помішуючи проварюю ще 5 хвилин. Далі вимикаю вогонь і розкладаю салат по баночках. Баночки я обов’язково стерилізую.

Далі кожну банку закручую ключем. Баночки вкутую ковдрою і так залишаю до повного охолодження. Далі після охолодження ставлю у прохолодне місце на подальше зберігання. Смачного!