Взимку відкриєте і з задоволенням поїсте!
Інгредієнти:
- Помідори – 5 кг
- Цибуля – 1 кг
- Перець горошком і запашний (по 5-6 шт. на банку)
Маринад на 1 л води:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 70 мл (70% – 9 мл, 6% – 105 мл)
Приготування:
Цибулю нарізаю півкільцями. Вкладаю у банки цибулю чергуючи з помідорами і перцем горошком. Заливаю окропом до верху банок. Прикриваю стерилізованими кришками і залишаю на 20 хвилин.

Маринад:
Всю воду з банок зливаю в каструлю, додаю сіль, цукор. Перемішую, доводжу до кипіння, тоді додаю оцет і доводжу знову до кипіння. Заливаю маринад в банки.

Щільно закриваю стерилізованими кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження