Сьогодні хочу запропонувати вам цікавий варіант приготування курячої печінки. Страва виходить дуже ніжною та смачною, готується дуже просто і часу потрібно зовсім небагато.
Ось що нам знадобиться:
- Куряча печінка – 700 гр.
- Сало – 200 гр.
- Рис – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сирі яйця – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Червоний перець – за смаком.
- Приправа для м’яса – 1 ч.л.
- Паприка – 1/2 ч.л.
- Часник – 3 зубчики.
- Соняшникова олія – 30 мл.
Покроковий рецепт приготування страви:
1. Курячу печінку добре промиваємо проточною водою, прибираємо все зайве, перекручуємо на м’ясорубці та перекладаємо у глибоку миску
2. Сало також перекручуємо на м’ясорубці та додаємо до печінки.

3. Туди ж додаємо відварений рис і обсмажену на олії ріпчасту цибулю і моркву.

4. Потім додаємо три сирі яйця, сіль, червоний мелений перець, приправу для м’яса, паприку, подрібнений часник і все ретельно перемішуємо до однорідної маси.


5. Форму для запікання змащуємо олією і виливаємо в неї підготовлену печінкову масу, розрівнюємо ложкою рівномірно по всій поверхні і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

6. Через сорок хвилин форму дістаємо, нарізаємо печінкову запіканку на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!
