27 Травня, 2025
Беру курячу печінку, сало та склянку рису: готую смакоту для всієї сім’ї.

Беру курячу печінку, сало та склянку рису: готую смакоту для всієї сім’ї.

Сьогодні хочу запропонувати вам цікавий варіант приготування курячої печінки. Страва виходить дуже ніжною та смачною, готується дуже просто і часу потрібно зовсім небагато.

Ось що нам знадобиться:

  • Куряча печінка – 700 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сирі яйця – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Червоний перець – за смаком.
  • Приправа для м’яса – 1 ч.л.
  • Паприка – 1/2 ч.л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соняшникова олія – 30 мл.

Покроковий рецепт приготування страви:

1. Курячу печінку добре промиваємо проточною водою, прибираємо все зайве, перекручуємо на м’ясорубці та перекладаємо у глибоку миску

2. Сало також перекручуємо на м’ясорубці та додаємо до печінки.

3. Туди ж додаємо відварений рис і обсмажену на олії ріпчасту цибулю і моркву.

4. Потім додаємо три сирі яйця, сіль, червоний мелений перець, приправу для м’яса, паприку, подрібнений часник і все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

5. Форму для запікання змащуємо олією і виливаємо в неї підготовлену печінкову масу, розрівнюємо ложкою рівномірно по всій поверхні і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

6. Через сорок хвилин форму дістаємо, нарізаємо печінкову запіканку на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *