22 Листопада, 2024
Беру рис, баклажани і фарш. Роблю смачну і ситну страву в духовці: рецепт

Беру рис, баклажани і фарш. Роблю смачну і ситну страву в духовці: рецепт

В осінні місяці я часто купую баклажани і готую з цих овочів ситну і ароматну страву. Її рецепт досить простий і не вимагає особливих зусиль. Я обсмажую шматочки баклажанів і запікаю їх в духовці з фаршем і рисом.

Пише Лебедине гніздо

Для приготування запіканки я використовую:

  • Приблизно 300 г рисової крупи.
  • Близько 600 мл відвару з овочів.
  • Дві-три маленькі ложки меленої куркуми.
  • Баклажан.
  • Півкіло змішаного фаршу.
  • Три зубчики часнику.
  • Цибулину.
  • Маленьку ложку приправи каррі.
  • Томати черрі в кількості 6 штук.
  • Сіль.
  • Рафінована олія.
  • Чорний мелений перець.

Покроковий рецепт

Спочатку я промиваю крупу. З’єдную її з киплячою водою.

Посипаю сіллю і тушу близько восьми хвилин. Відкидаю крупу на друшляк. Обполіскую прохолодною водою. Цибулю і часник очищаю і подрібнюю. Помідори обполіскую і ділю на половинки.

Баклажани очищаю від шкірки. Нарізаю скибочками. Товщина кожного шматочка повинна становити 3-4 мм. Кладу овочі в миску, посипаю сіллю. Залишаю на кілька хвилин. Потім обсушую баклажани і обсмажую їх з двох сторін на сковорідці з олією до рум’яної скоринки. Забираю овочі з вогню, остуджують

Цибулю і часник готую на сковороді з олією до м’якості. З’єдную з фаршем. Тушу продукти шість-вісім хвилин, періодично помішуючи. Посипаю перцем, сіллю, каррі і куркумою. Обсмажую продукти одну-дві хвилини. Додаю в масу шматочки помідорів. Перемішую компоненти. Забираю сковорідку з вогню.

Посудину для випічки покриваю олією. Викладаю на дно форми половину порції рису. Рівномірно покриваю його м’ясною масою.

Потім розміщую шматочки баклажанів. Покриваю поверхню страви залишилася крупою. Вливаю в масу бульйон. Накриваю посудину кришкою. Готую страву в духовці, розігрітій до 170 градусів. Коли запіканка покриється рум’яною скоринкою, я дістаю її з духовки. Розрізаю на порційні шматочки і подаю до столу в теплому вигляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *