1 Вересня, 2025
Болгарський перець цілком на зиму із зернами гірчиці: рецепт простої та неймовірно смачної заготовки.

Болгарський перець цілком на зиму із зернами гірчиці: рецепт простої та неймовірно смачної заготовки.

Болгарський перець у маринаді на зиму – це справжня смакота! Просто не передати словами яка це смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ:
 Перець болгарський 4 кг
Вода 2 літри
Маринад на 1 літр води
 Оцет 9% 1 склянка, 250 мл
 Цукор 1 склянка, 250 мл
Сіль 2 ст. ложки без гірки, 40 гр
Олія 5 ст. ложок
На 1 літрову банку:

Запашний перець 4-5 шт
Чорний перець горошком 9-10 шт
Гірчиця у зернах 1 ч. ложка
Петрушка
Часник 3-4 зубки
Виходить 6 банок по 1 літру

Приготування:

  1. Беру 4 кг перцю, роблю одразу подвійну порцію.

Перець використовуємо цілий з плодоніжкою, краще товстостінний. Довгий хвостик за бажанням можна обрізати. Розколюємо перець вилкою по всій довжині з двох протилежних сторін. Через дірочки виходить повітря і в банку поміститься більше перцю.

  1. Часник беремо з розрахунку 3-4 великі зубки на 1 літрову банку. У ній міститься приблизно 650-670 гр. перцю. Нарізаємо часник пластинками.
  2. Робимо маринад. У каструлю вливаємо воду 2 літри, прикриваємо кришкою та доводимо до кипіння. З розрахунку на 1 літр води всипаємо 2 столові ложки без гірки, це 40 грам. І цукор 1 склянку, об’ємом 250 мл. Вливаємо олію 5 столових ложок. Оцет 9% 250 мл, я все подвоїли на 2 літри води. Прикриваємо маринад кришкою та даємо закипіти
  1. За цей час чисті банки заповнюємо спеціями. На дно банки кладемо запашний перець 4-5 штук, чорний перець горошком 9-10 штук, насіння гірчиці 1 чайну ложку. Нарізаний часник, пару гілочок петрушки.
  2. У киплячий маринад викладаємо перці в один шар. Бланшируємо перці по 2 хвилини із двох сторін.
  3. Укладаємо перці у банки “валетом” по 2 штуки. Кладемо в маринад наступну партію перців. Продовжуємо заповнювати одночасно всі банки поступово, ущільнюючи перці. Додаємо часник та петрушку.
  4. Якщо перці вільно вже не входять до банок, дістаємо їх з маринаду на тарілку, а потім розподіляємо по банках. Додаємо часник, що залишився.
  5. Заливаємо перці киплячим маринадом. Відразу закручуємо. Банки перевертаємо на кришки, нічим не накриваємо, даємо охолонути.

От і все. Такі перці добре зберігаються при кімнатній температурі.

Не передати словами яка це смакота

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *