17 Вересня, 2024
Буде нова ціна і не лише: на Новій пошті попередили клієнтів Screenshot

Буде нова ціна і не лише: на Новій пошті попередили клієнтів

Клієнтів попередили, чи зміниться не тільки ціна на Новій пошті

У Новій пошті розповіли, чим обернеться для клієнтів податок на дрібні посилки. Поштовий оператор України Нова пошта сумнівається у доцільності запровадження податку на посилки вартістю до 150 євро. Цією інформацією ділиться Інтерфакс-Україна.

У компанії впевнені, що витрати держави на митне оформлення будуть більшими, ніж доходи

«Держава має поставити собі питання, чи впорається вона з таким потоком і скільки ресурсів на це знадобиться. Ми переконані, що витрати на ці ресурси не покриються очікуваним додатковим доходом», – йдеться у повідомленні компанії.

Міністерство фінансів розраховує на додаткові надходження у розмірі 8 млрд грн у 2025 році, проте Нова пошта вважає, що держава не враховує розширення апарату митниці надходжень при зменшенні обсягу відправлень, а також зменшенні валютної виручки та податків, які сплачують поштові та транспортні компанії.

Через Нову пошту за перше півріччя 2024 року пройшло 435 000 імпортних посилок вартістю до 150 євро, або 9% всього імпорту.

«Тільки наших декларацій буде понад 70 тисяч на місяць, або 7000 на день. При тому, що зараз їх ми подаємо 300-400 на день, до 1000 у високий сезон», — зазначили у компанії, наголосивши, що збільшення митних декларацій для експрес-перевізників означатиме великі терміни доставки, оскільки адміністрування нових декларацій потребуватиме додаткового часу.

На думку оператора, збільшення податкового навантаження на громадян призведе до падіння трафіку дрібних посилок.

«У таких відправленнях найчастіше пересилається косметика, аксесуари до гаджетів, дрібна електроніка. Можливість вибору товарів за привабливими цінами споживачів скоротиться. Від цього бюджет не виграє, бо люди купуватимуть менше», – вважають у Новій пошті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *