Кожен з нас пам’ятає булочки з дріжджового тіста, які ми їли в дитинстві.
Булочки з дріжджового тіста: інгредієнти
- Борошно – шістсот (600) грам
- Дріжджі (візьмемо сухі) – один (1) пакетик
- Молоко – двісті п’ятдесят (250) мл
- Масло (вершкове) – сто (100) грам
- Яєчні жовтки – чотири (4) штуки
- Цукор – сто (100) грам
- Ванілін – один (1) пакетик
- Дрібка солі
Булочки з дріжджового тіста: покроковий рецепт
У тепле молоко висипаємо дріжджі, щоб вони розчинилися.
В отриману суміш додаємо по дві ст. ложки борошна і цукру. Відправимо в тепле місце хвилин на двадцять.
Збиваємо яєчні жовтки з дрібкою солі.
Починаємо чаклувати над тістом. Строго дотримуючись порядку, додаємо: цукор, збиті жовтки, розтоплене вершкове масло.
Змішаємо ¾ борошна з ваніліном і потихеньку додаємо в посуд з сумішшю
НЕ менше п’ятнадцяти хвилин місимо тісто, потім поміщаємо його в посуд, змащений олією.
Даємо тісту відпочити години півтори, поставивши в тепле місце. Потім його гарненько вимісити. З тіста робимо кульки однакового розміру, і викладаємо на деко.
Накриваємо їх вологим рушником. Даємо тепер постояти хвилин двадцять.
Підняті кульки змащуємо яєчним білком.
Випікаємо булочки з дріжджового тіста п’ятнадцять – двадцять хвилин при 200 (двісті) градусах.
Булочки з дріжджового тіста готові! Змащуємо їх вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою.