Дуже смачний і яскравий салат прекрасно доповнить Вашу сімейну вечерю! Всі неодмінно будуть просити добавки!
Інгредієнти:
4 кг. буряка
1,5 кг. помідорів
200-250 мл. 6% оцту
60 гр. солі
200 гр. цукру
200 гр. часнику
500 гр. болгарського перцю
500 гр. ріпчастої цибулі
гострий перець за бажанням
0,5 літра соняшникової олії
3 пучка петрушки
Покроковий рецепт приготування:
Буряк почистити, помити, натерти на великій тертці.
Помідори помити, пропустити через м’ясорубку.
Болгарський перець почистити від насіння і плодоніжок, порізати кубиками.
У гострого перця обрізати хвостик (пропустити через м’ясорубку)
Часник почистити, дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку.
Цибулю почистити, дрібно порізати. Петрушку помити, дрібно порізати.
Розігріти в глибокій посуді олію, опустити нашатковану цибулю і смажити її 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати перемелені помідори, оцет, подрібнений часник, петрушку, сіль, цукор, перець болгарський і гострий, добре розмішати, дати закипіти.
Опустити буряк і знову перемішати. Тушкувати 40-45 хвилин на малому вогні часто помішуючи і накриваючи кришкою. Потім розкласти в стерильні баночки, закатати стерильними кришками і прибрати під теплу ковдру до повного охолодження