18 Серпня, 2025
Буряковий салат “Оленка” на зиму без стерилізації: просто смакота.

Буряковий салат “Оленка” на зиму без стерилізації: просто смакота.

Дуже смачний і яскравий салат прекрасно доповнить Вашу сімейну вечерю! Всі неодмінно будуть просити добавки!

Інгредієнти:
4 кг. буряка
1,5 кг. помідорів
200-250 мл. 6% оцту
60 гр. солі
200 гр. цукру
200 гр. часнику
500 гр. болгарського перцю
500 гр. ріпчастої цибулі
гострий перець за бажанням
0,5 літра соняшникової олії
3 пучка петрушки
Покроковий рецепт приготування:
Буряк почистити, помити, натерти на великій тертці.

Помідори помити, пропустити через м’ясорубку.

Болгарський перець почистити від насіння і плодоніжок, порізати кубиками.

У гострого перця обрізати хвостик (пропустити через м’ясорубку)

Часник почистити, дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку.

Цибулю почистити, дрібно порізати. Петрушку помити, дрібно порізати.

Розігріти в глибокій посуді олію, опустити нашатковану цибулю і смажити її 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати перемелені помідори, оцет, подрібнений часник, петрушку, сіль, цукор, перець болгарський і гострий, добре розмішати, дати закипіти.

Опустити буряк і знову перемішати. Тушкувати 40-45 хвилин на малому вогні часто помішуючи і накриваючи кришкою. Потім розкласти в стерильні баночки, закатати стерильними кришками і прибрати під теплу ковдру до повного охолодження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *