6 Вересня, 2025
Буряк варити не треба, є спосіб зручніший. Так готують у ресторанах: простіше та смачніше.

Буряк варити не треба, є спосіб зручніший. Так готують у ресторанах: простіше та смачніше.

Не секрет, що на городі росте багато овочів, які згодом доведеться застосовувати. Буряк не виняток. Його теж може вродити чималий урожай. У цьому випадку потрібно вміти правильно готувати овоч, причому варіння – це не єдиний спосіб приготування і далеко не найсмачніший.

Ось що нам знадобиться:
буряк;
цукор;
сіль;
оливкова олія.
також для запікання потрібна фольга.
Покроковий рецепт приготування страви:
Для початку візьмемо буряк і ретельно його промиємо. Овочі можуть бути різних розмірів. Відрізаємо верхню та нижню частину, бо інакше вони сильно псуватимуть смак.

Розгортаємо фольгу і укладаємо буряки. Попередньо чистити не потрібно. Посипаємо зверху цукром та сіллю.

Не зайвою стане оливкова олія. Не варто переживати за рівномірний розподіл, оскільки у фользі за допомогою кипіння буряк просочиться достатньо.

Щільно загортаємо буряки і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку. Чекаємо близько години. Щоб перевірити готовність, використовуємо будь-який гострий предмет. Овочі повинні бути м’якими і легко протикатися.

Після готовності дістаємо з духовки і даємо достатньо часу, щоб охолонути. Охолоджений буряк чиститься швидко і просто.

Запечений буряк в рази смачніший від вареного, тому що всі соки, що є в ньому, і смак залишаються, а не йдуть у воду.

Можна відзначити яскравий колір після запікання. Він залишається таким насиченим, як і в сирому вигляді.

Запечені буряки ідеально підходить для будь-яких салатів і дають гарний смак у соусах. Подальше їх застосування обмежується лише вашою фантазією.

Бажаємо всім Приємного апетиту та нових кулінарних успіхів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *