Не секрет, що на городі росте багато овочів, які згодом доведеться застосовувати. Буряк не виняток. Його теж може вродити чималий урожай. У цьому випадку потрібно вміти правильно готувати овоч, причому варіння – це не єдиний спосіб приготування і далеко не найсмачніший.
Ось що нам знадобиться:
буряк;
цукор;
сіль;
оливкова олія.
також для запікання потрібна фольга.
Покроковий рецепт приготування страви:
Для початку візьмемо буряк і ретельно його промиємо. Овочі можуть бути різних розмірів. Відрізаємо верхню та нижню частину, бо інакше вони сильно псуватимуть смак.
Розгортаємо фольгу і укладаємо буряки. Попередньо чистити не потрібно. Посипаємо зверху цукром та сіллю.
Не зайвою стане оливкова олія. Не варто переживати за рівномірний розподіл, оскільки у фользі за допомогою кипіння буряк просочиться достатньо.
Щільно загортаємо буряки і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку. Чекаємо близько години. Щоб перевірити готовність, використовуємо будь-який гострий предмет. Овочі повинні бути м’якими і легко протикатися.
Після готовності дістаємо з духовки і даємо достатньо часу, щоб охолонути. Охолоджений буряк чиститься швидко і просто.
Запечений буряк в рази смачніший від вареного, тому що всі соки, що є в ньому, і смак залишаються, а не йдуть у воду.
Можна відзначити яскравий колір після запікання. Він залишається таким насиченим, як і в сирому вигляді.
Запечені буряки ідеально підходить для будь-яких салатів і дають гарний смак у соусах. Подальше їх застосування обмежується лише вашою фантазією.
Бажаємо всім Приємного апетиту та нових кулінарних успіхів