Смачний та ситний салат зовсім необов’язково має бути складним. Якщо взяти в основу прості відварені буряки, нам не знадобляться навіть копченості: салат розійдеться зі столу першим завдяки особливій заправці та вивіреному підбору інгредієнтів.
Ось що нам знадобиться:
Буряк варений – 3 шт.
Мариновані огірки – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Цукор – 1 ч.л.
Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Часник – 1 зубчик
Сметана – 2 ст.
Гірчиця у зернах – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
Цибулю ріжемо тонкими четвертинками. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо її на олії. Додаємо трохи цукру: солодкості він не дасть, зате цибуля карамелізується і стане ще смачнішою. Буряк натираємо на великій тертці, огірки просто шаткуємо довільно.
Часник краще подрібнити ножем. Тепер перекладаємо в салатницю буряки, слідом цибулю, огірки та часник. Додаємо сметану, гірчицю, сіль та чорний перець. Перемішуємо і салат готовий до подачі.
Буряковий салат можна подати як окремою стравою, так і гарніром до м’яса, птиці чи риби. Перед подачею салат можна опціонально прикрасити зеленню