Спробуйте цей рецепт морозива один раз, і ви ніколи більше не поглянете на магазинні морозильні камери. Воно дешевше якісного магазинного морозива, до того ж набагато смачніше.
Кожен, хто спробує моє морозиво, не повірить, що воно домашнє. Морозиво не потрібно діставати з морозилки і кілька разів перемішувати, у мене все просто і легко.
Покроковий рецепт приготування страви:
Вершки беремо 500 г жирністю 33%, можна і 23%. Але чим жирніші вершки, тим смачніше морозиво! Я збиваю вершки звичайним міксером, у мене це займає близько п’яти хвилин.
Зовсім не обов’язково доходити до того, щоб вершки були збиті в міцну піну. Щоб швидко збити вершки, вершки повинні бути дуже добре охолодженими.
Я додала 250 г згущеного молока, за бажанням ванілін.
Можна зупинитися на цих інгредієнтах і більше нічого не додавати. Але, у мене буде морозиво для дорослих, хочу здивувати подружок: я додала 250 мл. шампанського, і моїм дівчаткам сподобається це морозиво!
Перемішайте міксером на першій швидкості, розлийте по формах і заморозьте до твердого стану. Кристалів не буде!
Якщо готуєте для дітей, то тільки вершки, згущене молоко, ваніль. Прикрасити за бажанням: я додала трохи полуничного варення і красиво прикрасила вишнями та квітами жасмину. На мою думку, оформлення не гірше ресторанного. Ви погодитесь?!
Ось що нам знадобиться:
Вершки 33% або 23% жирності – 500 г
Згущене молоко – 250 мл.
Ванілін – за бажанням можна додати горіхи.
Для дорослих можна додати шампанське – 250 мл