Сьогодні запропоную вам рецепт дуже смачного сирного пирога, який зможе приготувати навіть недосвідчена господиня – тут навіть не потрібно замішувати тісто! А всі необхідні інгредієнти зазвичай завжди є на кухні і в холодильнику.Пиріг виходить настільки смачним, що можна сказати з’їдається за раз – тому рекомендую зробити подвійну порцію. Кожен шматочок прямо тане в роті!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для пісочної крихти:
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор – 4 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Борошно – 150 г
Для начинки:
- Сир – 300 г
- Цукор – 50 г
- Курячі яйця – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – дрібка
- Ванілін – за смаком
Як приготувати пиріг з сиром
Спочатку приготуємо пісочну крихту. У миску просіваємо борошно, додаємо какао-порошок, цукор, ванілін і розпушувач. Перемішуємо все звичайною ложкою або віночком.
Потім кладемо охолоджене вершкове масло, нарізане шматочками і руками розтираємо в крихту. Все робимо швидко, щоб масло під впливом теплоти рук не встигло розтанути. Пісочна крихта готова, кладемо поки в сторонку
Тепер починаємо готувати сирну начинку. У миску кладемо сир, розбиваємо яйце і за допомогою погружного блендера або ж просто виделкою (товкачем) розтираємо в однорідну масу.
Далі додаємо всі інші інгредієнти і перемішуємо. Ось і начинка готова. На все у вас йде буквально 10 хвилин часу!
Тепер беремо форму для випічки – і, бажано щоб вона була роз’ємна (розмір моєї форми 18 см). Дно форми застеляємо пергаментним папером – так легше буде виймати пиріг з форми. Насипаємо 1/4 частину пісочної крихти і злегка втрамбовуємо ложкою.
Зверху викладаємо 1/3 частину сирної начинки.
І таким же чином повторюємо всі останні шари. Відправляємо випікатися пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 35-40 хвилин.
Готовому пирогу даємо деякий час охолонути прямо в формі і тільки потім виймаємо його. Пиріг виходить ніжний, дуже соковитий і в міру солодкий! Готуйте, пробуйте, Смачного!