Спробуйте вареники «Елітні» з ніжним, ексклюзивним тістом та соковитою улюбленою начинкою. Покроковий рецепт, який зробить вашу страву справжнім шедевром української кухні!
Інгредієнти:
Тісто:
молоко – 300 мл.
сіль – 1 ч. л.
борошно – 3 скл. (склянка 300 мл.)
яйця – 2 шт.
масло вершкове – 50 г
олія – 1 ст. л.
Начинка:
сир кисломолочний
яєчний жовток – 1 шт.
сіль за смаком
зелень за бажанням
Для подачі:
масло вершкове – 50 г
сметана – 100 г
Приготування:
Тісто:
У каструлі молоко з сіллю доводжу до кипіння. Замішую тісто у чаші блендера, частину борошна просіюю у чашу, вливаю кипляче молоко, замішую. Тоді додаю яйця, замішую. Додаю олію, вершкове масло і замішую. Додаю решту борошна, замішую однорідне тісто. Перекладаю на стіл і вимішую ще трішки руками. Перекладаю тісто у харчову плівку та залишаю на 20-30 хвилин.
Начинка:
Кисломолочний сир змішую з жовтком та сіллю, можна додати зелень за бажанням.
Тісто розкачую у пласт, нарізаю кружечки та викладаю начинку, формую вареники, щільно защіпаючи тісто.
Доводжу підсолену воду до кипіння, викладаю заготовки і варю до того часу, поки спливуть до верху. Варю приблизно 1-2 хвилини, перевіряю на готовність.
Викладаю вареники у миску з вершковим маслом, подаю з сметанкою, смачного