25 Квітня, 2025
Вареники на пару на сковороді: Секрет пишного дріжджового тіста з ягодами

Вареники на пару на сковороді: Секрет пишного дріжджового тіста з ягодами

Вареники на пару на пательні! Нереально смачне дріжджове тісто!

#тісто_для_вареників #вареники_рецепт #вареники #вареники_на_пару

Ніжні вареники на пару пишні, як пиріжки. Дуже м’які. Тісто дуже підходить до вареників з ягодами, воно не твердне від ягідного соку. Як приготувати смачні та повітряні вареники з ягодами на пару на сковороді дивіться у цьому рецепті.
Секрет смачних вареників у тому, що тісто має бути м’яким та еластичним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Молоко 250 мл (кефір, кисле молоко, сироватка)
  • Дріжджі свіжі 10 гр
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Соняшникова олія 1 ст. ложка
  • Борошно 400-450 гр борошна

НАЧИНКА:

  • Ягоди будь-які (полуниця, вишня, малина, суниця, смородина)
  • Цукор 200 гр + 1 ч. ложка крохмалю

Покрокове приготування:

1. У миску наливаємо тепле молоко одну склянку. Можна кефір чи сироватку. Висипаємо цукор одну столову ложку та дріжджі свіжі 10 грам. Розмішуємо до розчинення дріжджів та додаємо сіль 0,5 чайної ложки.

Частками просіюємо борошно і ложкою замішуємо тісто. Наприкінці замісу, залишивши частину борошна, вливаємо олію 1 столову ложку. Збираємо тісто в одне ціле.

2. Робочу поверхню підпилюємо борошном і вимішуємо тісто до однорідності. Отримуємо ніжне, м’яке тісто, що не липнуло до рук. Даємо тісту відпочити 30 хвилин. Повертаємо тісто в миску та накриваємо рушником.

3. Щоб вареники залишалися цілими і сік не витікав, в цукор для начинки додаємо 1 чайну ложку крохмалю і з’єднуємо. Полуницю заздалегідь помила підсушила і тільки потім видалила плодоніжки, ягоду краще брати дрібнішу

4. Тісто ділимо на дві частини, одну частину прикриваємо рушником, так не завітрюється.
Розкочуємо шматочок тіста в пласт приблизно 2-3 мм. Можна зробити джгут і нарізати на шматочки, потім розкачати. Вирубуванням або склянкою вирізаємо кружки. Враховуйте те, що тісто підходить і вареники збільшуються. Зайве тісто збираємо та накриваємо.

5. Кружок тіста пальцями розтягуємо в овал, кладемо цукор і полуницю. Краї тіста з’єднуємо та добре защипуємо. Тісто дуже еластичне, добре ліпиться, перевіряємо з’єднання по другому колу. Борошно не використовую, але по потребі можна розпилити пальці. Цукор і ягода не повинні потрапити на краї коржика, з’єднання вареників буде міцним. Таким чином ліпимо усі вареники.

6. Сковорода на плиті беремо глибше, кладемо марлю і наливаємо воду, щоб тільки покрити дно. Доводимо воду до кипіння та викладаємо вареники, потужність плити середня. Накриваємо кришкою та варимо на пару 5 хвилин. Якщо вареники товстіші і більші 7 хвилин.

Відщепніть шматочок вареника і перевірте на готовність. З новою партією вареників воду підливаємо по мірі википання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *