6 Травня, 2025
Варення «П’ятихвилинка»: мало цукру, мало метушні і густе, як конфітюр

Варення «П’ятихвилинка»: мало цукру, мало метушні і густе, як конфітюр

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт варення «Трихвилинка». Це варення готується швидко, буквально за кілька хвилин, зберігаючи максимум корисних вітамінів.

Покроковий рецепт приготування страви:
Малину та ожину злегка подрібніть. Якщо вам подобається однорідне варення без шматочків, можна використовувати занурювальний блендер.

Якщо заморожена чорна смородина, пересипте її в каструлю і нагрівайте до м’якості, потім також злегка подрібніть.

Для кожної з трьох пачок желфіксу додайте по 2 ст. цукру (всього 6 ст. л.) і добре перемішайте. Це цукор із загальної кількості, вказаної в рецепті.

З’єднайте всі ягоди у каструлі. Якщо свіжі ягоди, не нагрівайте їх заздалегідь. Додайте до них желфікс з цукром і кількість цукру, що залишилася.

Перемішайте та доведіть до кипіння. Поки нагрівається суміш, великі шматочки ягід додатково можна подрібнити.

Коли суміш закипить, почніть додавати цукор частинами, щоб було легше перемішувати. На 3 кг ягід я вношу 1,5 кг цукру.

Знову доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рівно 3 хвилини, не забуваючи періодично помішувати.

Варення розлийте по сухим і чистим стерилізованим банкам і щільно закрутіть кришками.

Залишіть на столі банки до охолодження, після заберіть у місце зберігання.

Таким чином можна готувати варення не лише із суміші ягід, але й з будь-якого одного виду ягід чи фруктів.

Желфікс – це желююча речовина рослинного походження, яка дозволяє скоротити час варіння варення. Завдяки йому варення зберігає натуральні смакові якості та колір фруктів та ягід, а також чудово зберігається кілька років.

Спробуйте цей рецепт, якщо ви ще не варили варення із желфіксом. Воно виходить густим, ароматним та дуже смачним.

Ось що нам знадобиться:
малина – 1 кг
ожина – 1 кг
чорна смородина (заморожена) – 1,1 кг
цукор – 1,5 кг
желфікс (помаранчевий) – 3 пачки по 25 г

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *