9 Вересня, 2025
Варення з винограду без кісточок. Виходить густим та дуже смачним.

Варення з винограду без кісточок. Виходить густим та дуже смачним.

Варення з винограду без кісточок виходить неймовірно ніжним та смачним. Готується воно не довго. Зимові вечори у колі родині будуть проходити тепліше з чаєм та цим смачним варенням

Складові:

  • Киш – миш – 1 кг.;
  • Лимон – ½ цілого;
  • Білий цукор – 0,75 кг.;
  • Кислота лимонна – 3 гр.;
  • Чиста вода – 150 мл.;
  • Ванільний цукор – 10 гр.;
  • Кориця мелена;
  • Гвоздика – 2 суцвіття.

Приготування варення:

  1. Розчиніть у сотейнику, воду, цукор та кислоту.
  2. Вимийте ягоди, складіть у каструлю та залийте киплячим, солодким сиропом.
  3. Після того, як варення закипить, проваріть його протягом 5 хвилин.
  4. Додайте складові, які залишились та почекайте, поки суміш охолоне.
  5. Потім знову варіть варення 5 хвилин та залишіть охолонути. Процедуру повторіть ще раз.
  6. Розлийте варення у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *