24 Серпня, 2025
Варення з кабачків з апельсином та лимоном: неймовірно смачний рецепт на зиму.

Варення з кабачків з апельсином та лимоном: неймовірно смачний рецепт на зиму.

Інгредієнти:
Кабачки 2 кг
Апельсини 4 шт.
Лимон 1/2-1 шт.
Кориця 1 паличка
 Цукор 2 кг
З цієї кількості кабачків виходить 3 літрові банки і зовсім небагато залишилося.

Приготування:
Для цього рецепту завжди беру великі кабачки, що переросли. З ними варення виходить завжди прозоріше і набагато смачніше.

Кабачок мию, очищаю від шкірки. М’яку частину кабачка та кісточки видаляю.

І нарізаю на шматочки. Для варення беру 2 кг вже очищеного кабачка, що переріс, тому що молоді кабачки в процесі варіння можуть перетворитися на кашу.

Апельсини мию, обдаю їх окропом і нарізаю на шматочки. Якщо є кісточки, то їх видаляю, тому що при варінні вони можуть дати гіркоту.

Лимон також мию і обдаю його окропом і нарізаю на шматочки, кісточки так само виймаю.

Кабачок прокручую на м’ясорубці відразу в таз у якому варитиму варення. Я завжди використовую велику решітку м’ясорубки – я люблю коли відчуваються шматочки в варенні.

Прокручую апельсини, так само через велику решітку м’ясорубки.

На 2 кг кабачків я беру 4 апельсини середнього розміру. І так само прокручую лимон. На цю кількість кабачків я беру пів лимона, якщо лимони не великі беру лимон повністю.

Висипаю цукор із розрахунку на 1 кг кабачків 1 кг цукру. У мене 2 кг кабачків, і я взяла 2 кг цукру. Все добре перемішую.

І ставлю таз на середній вогонь і доводжу до кипіння періодично помішуючи. Коли цукор повністю розчинився і варення почне закипати, додаю одну паличку кориці.

І варю варення 20 хвилин після закипання, періодично помішуючи. Через 20 хвилин вимикаю вогонь і залишаю так варення до повного остигання.

Варення повністю охололо і вже трохи загуснуло, кабачки налилися сиропом і стали прозорими. Доводжу варення до кипіння та варю ще 20 хвилин після закипання. Через 20 хвилин виймаю корицю, вона мені вже не потрібна.

Вимикаю вогонь і розкладаю варення в чисті стерилізовані банки.

Закриваю кришками. Перевертаю банки на 5 хвилин на кришки, через 5 хвилин перевертаю банки і залишаю так стояти до повного остигання.

Ось таке золотаве варення з незвичайним екзотичним смаком у мене вийшло. Кисло-солодке, з апельсиновим ароматом та ніжною цитрусовою ноткою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *