Кульбаба – одні з перших квітів, які розпускаються ранньою весною і цвітуть вони до кінця літа. Це яскрава рослина може стати основою смачного варення, солодкого, як мед. Пропоную вам рецепт оригінального варення з кульбаби з лимонною кислотою.
Варення з кульбаби
Багато незаслужено вважають кульбаби марними бур’янами. Але їх мінеральний склад багатий корисними елементами
Інгредієнти:
Кульбаби 200 шт
Вода 400 мл
Лимонна кислота 10-15 гр
Цукор 450 гр
Приготування:
- Зберіть квіти і відокремте жовті пелюстки від зелені
- Пелюстки перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, варіть 15 хв після закипання
- Відвар зніміть з вогню і залиште під кришкою на добу. Потім процідити відвар.
- Відвар влийте в каструлю, доведіть до кипіння, висипте цукор, перемішайте і знову закип’ятіть.
Варення з кульбаби
- Поваріть сироп на повільному вогні 15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту.
- Поваріть відвар ще кілька хвилин, зніміть його з вогню і перелийте в стерилізовані банки. Залиште варення при кімнатній температурі на добу. Потім помістіть в прохолодне місце на зберігання.
Варення з кульбаби
До речі вас можливо зацікавить рецепт варення з кульбаби та лимона, переходьте!
Смачного!!!