3 Жовтня, 2024
Вже через три місяці: українцям серйозно перепишуть платіжки за доставку газу, що зміниться

Вже через три місяці: українцям серйозно перепишуть платіжки за доставку газу, що зміниться

2025 року в Україні перерахують тариф на доставку газу для всіх споживачів. Хоча сам тариф на доставку не змінився, при розрахунку тепер враховуватимуть обсяг газу, спожитий за газовий рік, який завершився у вересні 2024 року, пише “ГазПравда”.

“Передача показань газового лічильника завжди важлива, але особливо на початку жовтня. У вересні закінчується так званий газовий рік. Від обсягу газу, спожитого з 1 жовтня 2023 по 30 вересня 2024 року, залежить, скільки ви платитимете за доставку у 2025 році”, – йдеться у повідомленні.

Також важливо переконатися, що до цієї статистики увійшли лише актуальні дані щодо фактично використаного палива. Тарифи на розподіл газу в період воєнного стану залишаться незмінними, проте вони варіюються залежно від газорозподільного оператора. Знайти інформацію про свого оператора можна на його офіційному сайті. Хоча тариф залишається стабільним, сума у ​​платіжці може змінитися

Фахівці зазначають, що на кінцеву суму впливає не лише тариф, а й обсяг споживання. Обсяг газу, використаного за попередній газовий рік, поділяється на 12 місяців та множиться на тариф. Якщо споживання зросло, то вартість доставки збільшиться.

Тарифи на транспортування газу в Україні варіюються від 0,38 до 2,39 грн за кубометр, залежно від регіону. Чим більше споживачів, тим нижчий тариф, оскільки витрати на підтримку газової інфраструктури розподіляються на більшу кількість людей. У Києві, де багато споживачів, витрати на підтримку інфраструктури діляться між великою кількістю мешканців, що знижує тариф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *