7 Вересня, 2025
Взимку від такої страви навряд чи хтось зможе відмовитись. Солянка з капустою та грибами!

Взимку від такої страви навряд чи хтось зможе відмовитись. Солянка з капустою та грибами!

Сьогодні хочу поділитися рецептом солянки з грибами та капустою на зиму. Взимку від такої страви навряд чи хтось зможе відмовитись. Можна подати її навіть як закуску або використовувати як начинку для пиріжків. Готується просто.

Ось що нам знадобиться:
Гриби відварені – 1-1,5кг.

Капуста свіжа – 1,5 кг.
Помідори – 1кг.
Цибуля – 0,5 кг.
Морква – 0,5кг.
Соняшникова олія – 100-200мл.
Вода – 500мл.
Сіль – 2ст.л.
Цукор – 1 ст.л.
Перець чорний горошком – 5-6шт.
Лавровий лист – 3шт.
Оцет 9% – 5 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
На сковороду наливаємо олію приблизно 100 мл, у процесі можна додати по потребі. Кладемо 500 г цибулі нарізаної чверть кільцями, смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо 500 г тертої моркви.

Смажимо все разом ще кілька хвилин. Беремо велику каструлю і кладемо моркву з цибулею. Свіжу капусту 1,5 кг поріжемо соломкою, трохи помнемо і додаємо в каструлю.

Свіжі помідори 1 кг очистимо від шкірки, я роблю так, опускаю помідори на 1 хвилину в кип’яток, потім виймаю і опускаю відразу в холодну воду.

Поріжемо кубиками і додаємо в каструлю. Вливаємо 500мл води, додаємо 2 ст.л. солі без гірки, цукор 1 ст.л, чорний перець горошком, лавровий лист. Перемішуємо та залишаємо тушкується на 50-60 хвилин.

Свіжі лісові гриби, заздалегідь відварюємо у підсоленій воді та додаємо до капусти.

Тушкуємо ще все разом хвилин 10, додаємо 5 ст.л. 9% оцту і перемішуємо. Тушимо ще 12 хвилин. Тепер обов’язково розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо обов’язково стерилізованими кришками. Банки перевертаємо та укутуємо. Залишаємо так до повного остигання.

Тепер банки прибираємо для зберігання. Я зберігаю у квартирі в шафі. Дуже смачна соляночка виходить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *