22 Грудня, 2024
Вишнево-маковий пляцок. Такої смакоти ви ще не куштували!

Вишнево-маковий пляцок. Такої смакоти ви ще не куштували!

Вишнево-маковий пляцок

Складові:

для квадратної форми 20 або 25 см

тісто:

200 г борошна

160 г холодного вершкового масла, нарізаного на шматки

60 г цукру

1 щіпка солі

1 яйце

Для начинки:

350 г свіжих або консервованих вишень без кісточки

1 упаковка готової макової суміші(200 гр, або самим запарити мак молоком і розтерти з цукром)

400 г сметани

80 г цукру

1 чайна ложка ванільного цукру

4 яйця

2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

Підготувати квадратну форму для випічки. Змастити маслом і застелити пергаментним папером покриваючи всю поверхню форми (краї паперу змочити водою, так вона краще буде прилягати до форми).

Змішати інгредієнти для тіста і швидко замісити до гладкого тіста, розподілити його в підготовлену форму і вирівняти поверхню. Проколоти тісто виделкою на дні і помістити на 45 хвилин в холодильник.

Розігріти духовку до 180 градусів.

Макову суміш розподілити маленькими купками на тісто. Зверху засипати вишнями, заповнюючи порожнечі.

Для заливки, збити сметану з цукром і ванільним цукром, додати яйця поступово. і, нарешті додати кукурудзяний крохмаль і розмішати до отримання однорідної маси (за допомогою вінчика). Вилити вершковий крем на вишні

Випікати пиріг близько 1 години, потім охолонути на решітці. Дістати з форми і дати повністю охолонути.

Порада: Замість вишень можна також використовувати інші фрукти.

Добре підійде чорниці або персики.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *