25 Травня, 2025
Вишнево-черешневий соус до м’яса – пікантна заготівля на зиму

Вишнево-черешневий соус до м’яса – пікантна заготівля на зиму

Цей соус приємно здивує вас кисло-солодким смаком із легкою гостротою. Він відмінно підходить до м’ясних страв: особливо до запеченої курки, свинини чи навіть качки. А ще – це чудовий спосіб зберегти смак літа на зиму!

Покроковий рецепт приготування страви:
Перебийте черешню та вишню блендером до однорідної маси у каструлі. Додайте всі спеції, знову перемішайте.

Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилин, періодично помішуючи. Влийте яблучний оцет, дайте закипіти і проваріть ще 1 хвилину.

Розлийте гарячий соус по стерильним сухим банкам – вийде близько 1,5 літра. Остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть на зберігання у темне, прохолодне місце.

Корисні поради:

Соус чудово поєднується з м’ясом-гриль, бужениною і навіть із сирними закусками.
Для більш насиченого смаку можна додати дрібку копченої паприки.
Заготівля добре зберігається до 12 місяців, якщо банки були стерилізовані якісно.
Ось що нам знадобиться:
1 кг черешні без кісточок
1 кг вишні без кісточок
30 г солі
200-250 г цукру (регулюйте до смаку)
20 г приправи каррі

10 г сушеного часнику (або 1 головка свіжого)
по 1 ч. л. чорного та червоного меленого перцю
гострий перець – за смаком (можна замінити 0,5 ч. л. аджики)
40-50 мл яблучного оцту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *