11 Вересня, 2024
Вищої освіти не вимагають: українці можуть отримувати 40 тисяч зарплати, перелік вакансій Screenshot

Вищої освіти не вимагають: українці можуть отримувати 40 тисяч зарплати, перелік вакансій

Деякі компанії пропонують значно більші зарплати для людей без вищої освіти.

В Україні можна добре заробляти не тільки завдяки вищій освіті, але й ставши висококваліфікованим спеціалістом у робітничій сфері. У Києві, наприклад, роботодавці готові платити до 40 тисяч гривень представникам певних професій. politeka.net

Зокрема, автослюсарі в Києві можуть заробляти в середньому 40 тисяч гривень. Водночас по Україні, згідно з даними великого кадрового порталу, їх заробіток зазвичай складає близько 35 тисяч гривень.

Однак деякі компанії пропонують значно вищі зарплати. Наприклад, на популярному сайті пошуку роботи є вакансія автослюсаря-ходовика з зарплатою від 70 до 100 тисяч гривень.

На середню зарплату в 40 тис. грн можуть розраховувати також висотники та тонувальники. У Києві їхній дохід може бути вищим, ніж в інших містах України. Так, висотникам пропонують в середньому 35 тис. грн по всій країні, а тонувальникам – 32 500 грн

Українські роботодавці підвищують зарплати для утримання та залучення кваліфікованих працівників через нестачу трудових ресурсів. Середня зарплата у вакансіях на сайтах роботи зросла у липні 2024 року до 19 553 грн, порівняно з близько 17 000 грн на початку року.

За даними Мінекономіки, на рівень оплати праці у 2023-2024 роках продовжують впливати наслідки бойових дій 2022 року.

Джерело: OBOZ.UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *