Неймовірно красиве і смачнюще вареннячко виходить з кавунових кірок, ну прямо, як мармелад. Прозоре і ароматне взимку точно такий десерт порадує Вас і Ваших рідних.
Приготування:
Кавунові кірки очищаємо від зеленої шкірки і від червоної серединки.
Потім нарізаємо фігурним ножем на ромбики, зважуємо, у мене 4 кг.
Далі замочуємо у содовому розчині.
На літр води – 1 столова ложка соди.
Занурюємо повністю скоринки на 3 години.
Потім добре промиваємо під проточною водою.
Перейдемо до сиропу. На 4 кг кірки – 4 літри води та 4 кг цукру.
Як вода закипить, всипаємо цукор, мішаємо до повного розчинення цукру. У киплячий сироп додаємо кавунові скоринки, добре перемішуємо.
Після того як варення закипить, варимо 10 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. Забираємо убік на кілька годин, можна на ніч.
Перейдемо до другого етапу варіння. Також варимо після закипання 10 хвилин на повільному вогні та прибираємо убік на 1,5 години.
Останній етап варіння. Ставимо на газ, після закипання варимо на повільному вогні 1 годину, помішуючи періодично. (вибачте за якість фото – пар не дав мені зробити якісне)
В кінці, за 10 хвилин до закінчення, додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти і пів чайної ложки ваніліну або пару пачок ванільного цукру.
Розливаємо варення з кавунових кірок по стерилізованих баночках, закручуємо стерильними кришками.