Мало хто замислювався, що традиційна «Шуба» зможе приємно здивувати своїм яскравим смаком, якщо в ній просто поміняти оселедець на скумбрію. До речі, готувати салат із цією рибою навіть простіше та швидше.
Ось що нам знадобиться:
Копчена або малосольна скумбрія – 2 шт.
Буряк – 500 гр.
Картопля – 500 гр.
Морква – 200 гр.
Яйце – 4 шт.
Червона цибуля – 1 шт.
Майонез – 150 гр.
Кріп – для прикраси
Покроковий рецепт приготування страви:
- Відварену в мундирі, а потім охолоджену картоплю очищаємо і натираємо на великій тертці. Змішуємо її приблизно з 1 ст. л. майонезу для більшої соковитості і одразу викладаємо рівним шаром у салатницю.

- Поверх картоплі викладаємо дрібно нарізану скумбрію, яку попередньо очистили від шкіри, нутрощів і кісток. Якщо ви хочете більш знайомий варіант Шуби, то на цей шар можна пустити всю рибу. Ми пропонуємо відкласти одну скумбрію, щоб прикрасити нею салат зверху.

- Далі, як у класичному рецепті, викладаємо шарами дрібно нарізану цибулю, натерту на великій тертці відварену моркву та буряк, не забуваючи про тонкі шари майонезу між ними і поверх буряків.

- Завершуємо приготування шаром також пропущених через терку відварених яєць та окрасою-начинкою у вигляді нарізаної скумбрії та гілочками свіжого кропу. Ріжемо рибу по діагоналі завтовшки трохи більше 1-2 см.
Оригінальний салат “Скумбрія під шубою” готовий