Скільки банок не закривай, їх завжди мало!
Розрахунок спецій даю на 1 л банку (увага, не на літр маринаду, а саме на літрову банку)
Інгредієнти:
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ст. л. солі
- 1/3 ч. л лимонної кислоти
- 1 зубчик часнику
- 5 горошин чорного перцю
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
Приготування
Помідори, бажано сорту “Слива” і невеликі, помити, розкласти щільно по банках, залити кип’ятком, накрити кришками, залишити на 10 хв.
Далі цю воду з помідорів злити у каструлю, закип’ятити її і знову нею залити помідори на 10 хв. Тепер знову зливаємо воду, додаємо до неї сіль, цукор у потрібній кількості (рахуємо скільки у нас банок і множимо), ставимо на вогонь.
У кожну банку додати лимонну кислоту і спеції, залити киплячим маринадом. Закрити кришками, перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.

Для мене це найсмачніші мариновані помідори на зиму!