29 Липня, 2025
Все дуже просто, з доступних продуктів. Хрусткий салат з огірків: закриваємо смакоту на зиму.

Все дуже просто, з доступних продуктів. Хрусткий салат з огірків: закриваємо смакоту на зиму.

Хрусткий салат з огірків не тільки відрізняється пікантним смаком, але і прекрасно зберігається в умовах міської квартири. Його можна робити навіть в тому випадку, якщо у вас, наприклад, немає льоху. Все дуже просто, з доступних продуктів, досить швидко.

Результат же дивовижний: апетитний салатик люблять усі, він чудово поєднується з м’ясними стравами або гарнірами з картоплі, рису. Пробувала додавати в розсольник – залишилася задоволена.

Обов’язково закрийте на пробу: закуска вас порадує довгою зимою і нагадає про тепле літо.

Необхідні інгредієнти

4 кілограми огірків;
600 грам ріпчастої цибулі;
один гострий перчик;
дві столові ложки насіння гірчиці;
один великий пучок кропу.
Для заливки:

шість столових ложок цукрового піску;
три столові ложки солі;
250 мілілітрів рослинної олії;
200 мілілітрів оцту.
Салат з огірків на зиму, покроковий рецепт приготування

Огірки добре промиваємо і видаляємо кінчики, потім нарізаємо. Якщо огірочки невеликі, то кільцями, якщо великі – то четвертинками.

Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі промиваємо, потім ріжемо півкільцями або чверть кільцями: в залежності від розміру.

Гострий перчик треба нарізати, як можна дрібніше. Гостроту регулюйте на свій смак.

Великий пучок зелені кропу подрібнюємо.

Всі підготовлені інгредієнти перекладаємо в більшу каструлю, додаємо сіль, цукровий пісок і зерна гірчиці.

Вливаємо туди ж рослинну олію, перемішуємо і залишаємо на 4 години, під кришкою, при кімнатній температурі.

Через цей час знову перемішуємо і ставимо каструлю на плиту: поки вміст не закипить.

Як тільки огірки закиплять, вливаємо оцет і варимо рівно 4 хвилини: головне, не переварити.

Викладаємо салат по стерилізованих банках, заливаємо розсолом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *