Рецепт швидкого шоколадного пирога за рецептом мами. До чаю чи кави на кожен день – саме те, що треба.
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 140 г;
- сметана — 150 г;
- рослинна олія — 80 мл;
- какао-порошок — 3 ст. ложки;
- розпушувач — 1 ч. ложка;
- борошно — 200 г;
- шоколад — 100 г;
- вершки 33% — 80 мл;
- молоко — 50 мл.
Приготування шоколадного пирога:
Збиваємо яйця з цукром за допомогою вінчика до розчинення крупинок. Вливаємо в суміш рослинну олію й додаємо сметану, перемішуємо.
Просіюємо в яєчну суміш борошно, какао та розпушувач, замішуємо тісто. Викладаємо тісто у форму для випічки, застелену пергаментом, рівномірно розподіляємо.
Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 20–25 хвилин.

Для глазурі доводимо вершки до гарячого стану, заливаємо ними шоколад і перемішуємо.
Проколюємо готовий бісквіт виделкою по всій поверхні.

Просочуємо пиріг молоком, заливаємо його глазур’ю по всій верхівці
Можна додатково прикрасити пиріг подрібненими грецькими горіхами. Виходить простий і швидкий десерт до чаю.
