У культурі різних народів салати були символом свята та достатку, які рецепти передавалися з покоління до покоління. Зараз на просторах інтернету легко знайти як овочеві, зелені, м’ясні, так і грецькі та фруктові салати.
Багато з них не просто смачні та освіжаючі, а й корисні для організму. Додавання таких страв до вашого раціону, позитивно вплине на здоров’я.
Сьогодні ми розповімо про рецепт салату із свіжих зелених інгредієнтів.
Інгредієнти:
капуста — половина качана;
кріп — пучок;
петрушка пучок;
огірок — 1 шт.;
консервована кукурудза — 300 г;
яйця — 4 шт.
Інгредієнти для заправки:
жовтки;
сметана — 5 ст. л.;
гірчиця — 1 ст. л.;
сіль.
Приготування:
Половину молодого качана капусти тонко шаткуємо. Перекладаємо нарізку у глибоку салатницю. Завдяки тому, що капуста молода, її не потрібно м’яти руками або зрізати товсті основи.
Пучки петрушки та кропу дрібно нарізаємо. Зелена цибуля обов’язково має бути молодою, біла частина цибульного пера містить багато корисних речовин, тому не прибираємо її. Нарізаємо цибулю дрібними кільцями.
Корисно! Для найкращого засвоєння зелену цибулю прийнято вживати з жирними кислотами. У холодильнику цибулю можна тримати півтора тижні, а за кімнатної температури лише 3-4 дні. При цьому пір’я не повинно ламатися.
Тепер очищаємо огірок від шкірки за допомогою овочечистки, нарізаємо соломкою та відправляємо до інших компонентів. Варені яйця ділимо на жовтки та білки. Білки нарізаємо соломкою і відправляємо до салатника. Сюди висипаємо 300 грам консервованої кукурудзи. Перемішуємо.
Тепер приготуємо пікантну заправку, яка стане родзинкою салату.
Жовтки перекладаємо в глибоку ємність та розминаємо вилкою. Додаємо 5 столових ложок сметани та гірчицю. Солимо та перемішуємо до однорідності.
Соус готовий.
Заправляємо салат та подаємо до столу.