25 Травня, 2025
Всім друзям раджу закривати більше банок за цим рецептом.

Всім друзям раджу закривати більше банок за цим рецептом.

Я щороку консервую цей чудовий овочевий салат, який чудово в шафі зберігається при кімнатній темпері. Рецепт перевірений часом, і кожна порція виявляється надзвичайно смачною!

Покроковий рецепт приготування страви:

Огірки: беру кілограм огірків і нарізаю їх кружечками чи півкругами за допомогою фігурного ножа. Підійдуть як дрібні, так і плоди, що переросли.

Морква: моркву 300 гр. ріжу кружечками. Можна також на тертці натерти для моркви по-корейськи або звичайній грубій тертці.

Цибуля: 300 г цибулі ріжу півкільцями або чвертькільцями. Ви можете використовувати звичайну або червону цибулю залежно від ваших уподобань.

Помідори: кілограм помідорів нарізаю на чверті. Вибираю щільні та міцні плоди, щоб вони добре зберігали форму у салаті.

Капуста: 300 г капусти шаткую тонкою соломкою.

Болгарський перець: 300 г перцю очищаю від насіння і нарізаю соломкою.

Кріп: додаю молоді парасольки кропу, дрібно нарізані для аромату.

Сіль та цукор: у салат додаю 2 столові ложки солі з гіркою та 100 грам цукру.

Олія та оцет: вливаю 150 мл олії без запаху і 1 столову ложку 70% оцтової есенції.

Маринування. Всі компоненти добре перемішую, щоб цукор та сіль розчинилися.

Накриваю салат харчовою плівкою і залишаю на 2-3 години при кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік.

Консервація. Після маринування перемішую овочі та перекладаю їх у стерилізовані літрові банки, утрамбовую, щоб укласти якнайбільше овочів. Зверху заливаю маринад, що залишився.

Банки закриваю, стерилізую в киплячій воді 25 хвилин, потім загортаю кришками, перевертаю і загортаю ковдрою до повного остигання.

Цей салат не тільки смачний і ароматний, але й дуже гарний на вигляд.

Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.

Огірки – 1 кг

Морква – 300 г

Цибуля – 300 г

Помідори – 1 кг

Перець – 300 г

Капуста – 300 г

Кріп – пучок

Сіль – 2 ст. л. з гіркою

Цукор – 100 г

Соняшникова олія -150 мл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *