Я щороку консервую цей чудовий овочевий салат, який чудово в шафі зберігається при кімнатній темпері. Рецепт перевірений часом, і кожна порція виявляється надзвичайно смачною!
Покроковий рецепт приготування страви:
Огірки: беру кілограм огірків і нарізаю їх кружечками чи півкругами за допомогою фігурного ножа. Підійдуть як дрібні, так і плоди, що переросли.
Морква: моркву 300 гр. ріжу кружечками. Можна також на тертці натерти для моркви по-корейськи або звичайній грубій тертці.
Цибуля: 300 г цибулі ріжу півкільцями або чвертькільцями. Ви можете використовувати звичайну або червону цибулю залежно від ваших уподобань.
Помідори: кілограм помідорів нарізаю на чверті. Вибираю щільні та міцні плоди, щоб вони добре зберігали форму у салаті.
Капуста: 300 г капусти шаткую тонкою соломкою.
Болгарський перець: 300 г перцю очищаю від насіння і нарізаю соломкою.
Кріп: додаю молоді парасольки кропу, дрібно нарізані для аромату.
Сіль та цукор: у салат додаю 2 столові ложки солі з гіркою та 100 грам цукру.

Олія та оцет: вливаю 150 мл олії без запаху і 1 столову ложку 70% оцтової есенції.

Маринування. Всі компоненти добре перемішую, щоб цукор та сіль розчинилися.

Накриваю салат харчовою плівкою і залишаю на 2-3 години при кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік.


Консервація. Після маринування перемішую овочі та перекладаю їх у стерилізовані літрові банки, утрамбовую, щоб укласти якнайбільше овочів. Зверху заливаю маринад, що залишився.

Банки закриваю, стерилізую в киплячій воді 25 хвилин, потім загортаю кришками, перевертаю і загортаю ковдрою до повного остигання.

Цей салат не тільки смачний і ароматний, але й дуже гарний на вигляд.
Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
Огірки – 1 кг
Морква – 300 г
Цибуля – 300 г
Помідори – 1 кг
Перець – 300 г
Капуста – 300 г
Кріп – пучок
Сіль – 2 ст. л. з гіркою
Цукор – 100 г
Соняшникова олія -150 мл