Цей спосіб переробки кропу універсальний, кількість інгредієнтів можна змінювати за своєю перевагою.
Як готується кропова заправка
Інгредієнти:
- кріп – 250 грам;
- часник – 2 невеликі голівки;
- невеликий лимон – 1 штука;
- олія оливкова – 6 столових ложок (можна замінити на соняшникову);
- сіль та цукор за смаком.
Кріп обов’язково добре мию, відкидаю на рушник, сушу, щоб не був вологий. Погано просушений кріп використовувати не можна, заготівля може зіпсуватися, запліснівніти. Зазвичай протягом дня трава добре підсушується, кілька разів за цей час її перевертаю.
Нарізаю кріп не дуже дрібно, ріжу разом із стеблами. У багатьох випадках стебла в рецептах не використовуються, вони не годяться, а викинути рука не піднімається. Це той випадок, коли вся зелень укропу йде у справу без відходів.

Нарізану зелень партіями відправляю у чашу блендера.

Очищаю зубчики часнику. Лимон нарізаю на шматки разом із цедрою, насіння видаляю. Разом перемелюю зубчики часнику та лимон, додаю в миску з кропом.