Хто пробує, просять рецепт.
Нам знадобиться:
Морква – 1 шт. (200 г.)
Цибуля – 1 шт. (150 г.)
Фарш курячий – 500 г.
Яйця – 2 шт.
Сметана – 2 ст.л.
Сіль – 1 ч.л. (за смаком)
Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
Чорний перець за смаком
Кріп – 20 г.
Вівсяні пластівці – 60 г.
Соняшникова олія для смаження
Покроковий рецепт приготування:
Моркву очистіть та натріть на дрібній або середній тертці. Цибулю очистіть і дрібно наріжте або подрібніть у блендері. Кріп дрібно порубайте. Вівсяні пластівці подрібнити у блендері.
У глибокій мисці з’єднайте:
курячий фарш,
терту моркву,
цибуля,
яйця,
сметану,
вівсяні пластівці,
сіль, перець, хмелі-сунелі,
нарізаний кріп.
Все добре перемішайте руками чи ложкою до однорідної маси. Якщо фарш вийшов занадто рідким – дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб вівсянка набрякла і ввібрала зайву вологу.
Змочіть руки водою або змастіть олією, щоб фарш не прилипав. Сформуйте котлети потрібної форми – круглі або овальні (я до речі, руками котлети не формую, а просто буру фарш ложкою і викладаю на сковороду, надаючи котлетці потрібну форму).
За бажанням можна обваляти котлети в сухарях чи манці (але це не обов’язково).
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Викладіть котлети і обсмажуйте з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скоринки.
Потім накрийте кришкою сковороду, зменште вогонь до мінімуму і потім потім котлети ще 5-7 хвилин, щоб вони добре пропеклися всередині.
Можна додати пару ложок води та протушкувати під кришкою, щоб котлети залишилися соковитими. Подавайте котлети гарячими, з гарніром