Такі смачні найтонші коржі відмінно підходять для швидкого сніданку з чаєм. Подавати ви їх можете, присипавши цукровою пудрою або з джемом, варенням, шоколадною пастою. Другий рецепт – це ніжні, пишні пампушки з горіхами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування 1 рецепта вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор – 2 ст.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- йогурт – 2 ст.л;
- борошно – близько 200 г.
Процес приготування коржів
Змішуємо яйця з сіллю і цукром, розпушувачем і перебиваємо віночком. Вливаємо йогурт, перемішуємо.
Просіваємо борошно і всипаємо частинами в масу.
Порада: тісто має бути м’яким, тому борошна вам може знадобитися більше або менше.
Ділимо тісто на 8 частин і кожну скачуємо в колобок.
Розкачуємо тонкі коржі і обсмажуємо їх у великій кількості розжареної соняшникової олії.
Викладаємо на паперові рушники, потім складаємо на тарілку.
Для приготування 2 рецепта вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 180 мл;
- розпушувач – 1 ст.л;
- сіль – 0.5 г;
- цукор – 3 ст.л;
- горіхи волоські – 50 г;
- олія соняшникова – 20 мл;
- яйце – 1 шт;
- борошно – близько 250 г.
Процес приготування
Продукти для готування повинні бути однакової температури. Кефір змішуємо з розпушувачем.
Додаємо сіль і цукор, перемішуємо, всипаємо подрібнені за допомогою блендера грецуіе горіхи.
Додаємо соняшникову олію і яйце, перемішуємо.
Борошно просіваємо і додаємо в масу – тісто має бути дуже густим
Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
Розігріваємо багато соняшникової олії і столовою ложкою опускаємо тісто.
Обсмажуємо з усіх боків і викладаємо на паперові рушники, потім складаємо на тарілку і посипаємо пудрою.