Оригінальний спосіб консервування перцю. Страва виходить доволі ароматною та відрізняється кисло-солодким присмаком. Вона стане чудовим доповненням до риби, м’ясних страв, різноманітних овочів та каш. Приготувати такий перець доволі просто.
Інгредієнти:
- 5 кг болгарського перцю;
- 10 зубчиків часнику;
- 30 штук чорного перцю горошком;
- 4 лаврових листки;
- 1,5 склянки соняшникової олії;
- 1,5 склянки яблучного оцту;
- 200 гр. меду;
- 300 грамів цукру піску;
- 75 грамів кам’яної солі;
- 1,5 літра води.
Як приготувати:
Перець необхідно помити, почистити та порізати на 5 частин. Часник нарізується пластинками.
У воду додається олія, мед, цукор та сіль. Варити суміш, поки вона не почне кипіти. Далі додати лаврове листя, оцет та перець горошком.
Перець та часник кладуться у маринад та варяться на протязі 4 хвилин.
Готова суміш розкладається по банкам, які потім слід закатати кришками. Потім банки накрити ковдрою та залишити охолоджуватися. Смачного!