17 Серпня, 2025
Всі подруги тепер готують в’ялені помідори за моїм рецептом, просто та дуже смачно.

Всі подруги тепер готують в’ялені помідори за моїм рецептом, просто та дуже смачно.

В’ялені помідори – чудовий додаток до багатьох страв. З їх допомогою можна перетворити звичайний бутерброд, домашню піцу або звичний омлет на ресторанну страву, яку оцінить вся родина. Інформує Майстерня ідей.

Першим кроком потрібно вибрати правильні помідори. Для в’ялення підходять щільні м’ясисті сорти невеликого розміру. Перед сушінням помідори необхідно ретельно промити і розрізати навпіл.

Розкрити смак помідорів допоможе сушений базилік, розмарин, сушений часник та ароматна сванська сіль.

Для сушіння можна використовувати електросушарку або звичайну духовку. Оптимальна температура для сушіння – 50 градусів. Якщо сушіння буде здійснюватися в духовці, необхідно підставити під дверцята ложку, це дозволить зайвій волозі виходити з духової шафи.

Зрозуміти, що помідори добре висушені можна лише після їхнього повного остигання. У центрі плоду має залишатися волога. Якщо помідор злегка вологий, його необхідно посушити ще деякий час. При цьому важливо не пересушити помідори: вони мають залишатися еластичними та гнучкими.

Для зберігання рекомендується використовувати невеликі банки об’ємом 0,5 л – 0,7 л. Викладіть в’ялені помідори у банки, додаючи пластини часнику між шарами. Це зробить смак закуски ще виразнішим.

Для заливання помідорів змішайте 4 частини соняшникової олії та 1 частину оливкової олії. Нагрійте олію на водяній бані до температури 100 градусів, важливо не перегріти олію.

Залийте помідори гарячою олією та щільно закрутіть кришки банок.

Вже через тиждень першу баночку в’ялених помідорів можна буде подавати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *