Простий та смачний рецепт огірків! Готую завжди – шматочки промаринованого огірка хрумтять у соусі.
Інгредієнти:
- Огірки 4 кг (засолювальних сортів, підходять перерослі)
- Помідори 2,5 кг (добре визрілі)
- Цибуля 1 кг
- Часник 100 г
- Цукор 200 г
- Сіль 30 г
- Гвоздика 4 шт.
- Перець чорний горошком 30 шт.
- Перець червоний мелений 1 ч. л.
- Кориця 1/3 ч. л.
- Оцет 9% 150 мл
- Олія 200 мл
- Петрушка 1 пучок
Приготування:
Мию огірки та замочую на 3-5 годин у холодній воді. Обрізаю кінчики та нарізаю огірки великим кубиком. Помідори нарізаю часточками та пропускаю через м’ясорубку. Цибулю нарізаю великим кубиком приблизно 1 см. Часник нарізаємо дрібними шматочками.
В каструлю виливаю перекручені помідори, додаю сіль і цукор, перемішую і доводжу до кипіння. Вливаю олію. Додаю гвоздику, всипаю чорний перець горошком, мелений перець та корицю, перемішую.

Додаю нарізані цибулю та часник, перемішую. Накриваю кришкою, доводжу до кипіння та варю з моменту закипання 20 хвилин. Потім вливаю оцет. Всипаю огірки і перемішую, вони мають змінити колір. Накриваю кришкою і тушкую 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додаю дрібно порізану петрушку. Накриваю кришкою та даю покипіти 5 хвилин.

Розкладаю по стерилізованих банках, закриваю стерильними кришками та закручую. Каструлю з плити не знімаю до останньої банки, потужність вогню зменшую. Банки не перевертаю на кришки, накриваю їх теплим пледом і залишаю до охолодження. Такі огірки на зиму чудово зберігатимуться при кімнатній температурі. Виходить 13 банок по 500 мл.
