31 Липня, 2025
Всі хочуть цей рецепт! З’їдаються ці огірки завжди без залишку. “За вуха не відірвати”, без стерилізації.

Всі хочуть цей рецепт! З’їдаються ці огірки завжди без залишку. “За вуха не відірвати”, без стерилізації.

Простий та смачний рецепт огірків! Готую завжди – шматочки промаринованого огірка хрумтять у соусі.

Інгредієнти:

  • Огірки 4 кг (засолювальних сортів, підходять перерослі)
  • Помідори 2,5 кг (добре визрілі)
  • Цибуля 1 кг
  • Часник 100 г
  • Цукор 200 г
  • Сіль 30 г
  • Гвоздика 4 шт.
  • Перець чорний горошком 30 шт.
  • Перець червоний мелений 1 ч. л.
  • Кориця 1/3 ч. л.
  • Оцет 9% 150 мл
  • Олія 200 мл
  • Петрушка 1 пучок

Приготування:

Мию огірки та замочую на 3-5 годин у холодній воді. Обрізаю кінчики та нарізаю огірки великим кубиком.  Помідори нарізаю часточками та пропускаю через м’ясорубку. Цибулю нарізаю великим кубиком приблизно 1 см. Часник нарізаємо дрібними шматочками.

В каструлю виливаю перекручені помідори, додаю сіль і цукор, перемішую і доводжу до кипіння. Вливаю олію. Додаю гвоздику, всипаю чорний перець горошком, мелений перець та корицю, перемішую.

Додаю нарізані цибулю та часник, перемішую. Накриваю кришкою, доводжу до кипіння та варю з моменту закипання 20 хвилин. Потім вливаю оцет. Всипаю огірки і перемішую, вони мають змінити колір. Накриваю кришкою і тушкую 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додаю дрібно порізану петрушку. Накриваю кришкою та даю покипіти 5 хвилин.

Розкладаю по стерилізованих банках, закриваю стерильними кришками та закручую. Каструлю з плити не знімаю до останньої банки, потужність вогню зменшую. Банки не перевертаю на кришки, накриваю їх теплим пледом і залишаю до охолодження. Такі огірки на зиму чудово зберігатимуться при кімнатній температурі. Виходить 13 банок по 500 мл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *